Добавянето на биогорива в производствената дейност е поредното свидетелство

...
    Добавянето на биогорива в производствената дейност е поредното свидетелство
Коментари Харесай

Топлофикация Бургас – предприятието пресечна точка на екология, иновации и устойчивост

     " Добавянето на биогорива в индустриалната активност е следващото удостоверение за сполучливо осъществени планове в предприятието и дава отговор на динамичността, с която се развиваме. Инвестицията ни е дълго премисляно решение в опита ни да намерим най-рационалния, ефикасен и стопански съгласуван метод да повишим надеждността на услугите. След обширно изследване и разбор на изгодите от въвеждане на биомаса, взехме решение да се заемем с това начинание. ", разяснява шефът на " Топлофикация Бургас " инж. Христин Илиев.

 

 

По думите му планът е част от цялостната екологична политика на предприятието. " Чрез природния газ и биогоривата ние произвеждаме чиста сила за нашия град. Решенията, които вземаме, са напълно в сходство с политиката на Европа за понижаване на въглеродните излъчвания. Продължаваме задачата си да доставяме надеждно отопление за клиентите. " съобщи инж. Илиев.  

" Биомасата е измежду най-екологичните горива, които могат да се употребяват при производството на сила. При изгарянето й няма нездравословно влияние върху околната среда. От друга страна, това дава и опция цената на топлоенергията да се резервира по-достъпна за потребителите, поради рекордно високата стойност на газа в последните месеци. ", изясни инж. Илиев. Директорът на топлофикацията изрази вяра, че в идващите месеци цената на " синьото гориво " ще тръгне на долу.

Инж. Христин Илиев уточни, че като виновна компания са обезпечили всички нужни условия за добра работна среда, безвредни и здравословни условия на труд. " През годините развиваме нашата организационна просвета, основана на законността, лоялността и честността в дейностите.

 

В политиката ни за ръководство на човешките запаси водещите правила, които са залегнали, са доверие, отборен дух и ангажираност. Не на последно място - обществената отговорност, утвърждават сдружението като влиятелен шеф. ", съобщи инж. Илиев. По думите му предприятието е финансово устойчиво сдружение, осигуряващо електро и топлоенергия посредством екологични горива. " Ние сме един от огромните работодатели в Бургас и посредством активността си оказваме помощ за запазването на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. ", добави инж. Илиев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР